رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران: بروز بحران کرونا سهم اشتغال غیررسمی در اقتصاد ایران را افزایش می دهد

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار خانه
  4. رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران: بروز بحران کرونا سهم اشتغال غیررسمی در اقتصاد ایران را افزایش می دهد

احسان پیری رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران هیچ تردیدی وجود ندارد که شیوع ویروس «کرونا» بر وضعیت رکودی اقتصاد ایران دامن می زند. دراین میان حتی کشورهای صنعتی و با اقتصادهای بالنده نیز تحت تاثیر این ویروس با افت تولید ملی مواجه شده اند و نگران رکود ناشی از آن هستند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با شیوع این ویروس، ضمن کاهش سفرها، مشاغلی مانند هتلداری، سینما، رستوران ها و… تعطیل شده اند. درحالی که این آثار برای اقتصاد کشورهای پیشرفته باعث بروز نگرانی شده است، در اقتصاد ایران که پیش از این نیز به دلیل اعمال محدودیت های تحریم با شرایط رکودی مواجه بود، آثار بیشتری خواهد داشت. درواقع این بحران برای اقتصاد کشورما که از سال ۱۳۹۷ وارد شرایط رکودی شده است، تبعات گسترده تری دارد.
پیری اظهار کرد: به دنبال شیوع این ویروس در کشور و نگرانی مردم، کسب و کار بسیاری از مشاغل بشدت آسیب دیده است، بنابراین صاحبان این مشاغل مجبور می شوند هزینه ها و مصرف خود را بشدت کاهش دهند. اما کسانی که بشدت از شیوع ویروس ضربه می بینند، شاغلان روزمزد هستند. به طور معمول در شرایط سخت کسانی که در ناامن ترین بخش های اقتصاد شاغل هستند، بیشترین صدمه را می بینند. چرا که شاغلان رسمی با پوشش بیمه، به هر صورت همچنان دستمزد خود را دریافت می کنند، اما نیروهای کار روزمزد، از این قاعده مستثنی هستند؛ و هر روزی که کار نکنند درآمدی ندارند. هر ساله در ماه های پایانی سال و در آستانه عید نوروز، دوره رونق فصلی اقتصاد ایران آغاز می شد که متاسفانه این رونق به رکود تبدیل شده و باعث شده است تا رونق بهاری نداشته باشیم.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در پایان گفت : بروز بحران کرونا سهم اشتغال غیررسمی در اقتصاد ایران را افزایش می دهد. برای مواجهه با آثار منفی این بحران، دولت قدرت مانور زیادی ندارد. برخلاف اقدامات دولت در کشورهایی نظیر چین و ژاپن که قدرت مالی بالایی دارند و می توانند صدمات کسب و کارها را تا حدودی جبران کنند، دولت ایران به دلیل تنگناهای مالی ناشی از محدودیت های تحریم، قرارگیری درفهرست سیاه «اف ای تی اف» و… قدرت مانور زیادی ندارد. در بودجه سال ۱۳۹۹ ، ۱۷درصد از کل بودجه کشور به صندوق های بازنشستگی اختصاص دارد که ماهانه صرف پرداخت حقوق مستمری بگیران می شود، مستمری بگیرانی که حقوق بازنشستگی آنها به طور متوسط معادل حداقل مزد قانونی یعنی ۱.۵ میلیون تومان است. بنابراین دولتی که به سختی هزینه های جاری کشور را تامین می کند برای جبران خسارت های ناشی از شیوع کرونا توان چندانی ندارد. اگر در چنین شرایطی دولت بخواهد به مردم بابت این خسارت ها یارانه نقدی بپردازد، با توجه به ظرفیت پایین تولیدی، احتمالا تورم شتاب خواهد گرفت.

فهرست