نشست تجاری ایران و کشورهای جنوب شرقی آسیا (ASEAN) با دروازه ورودی مالزی با حضور حسین زاهدی رئیس خانه صمت جوانان ایران، کاوه دلیری مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت، مهدی آزادواری رئیس اتاق بازرگانی بین المللی اوراسیا، هادی شهپر رئیس شورای ایران در اتاق بازرگانی بین المللی مالزی و رضا نوری معاون امور بین الملل خانه صمت جوانان ایران به همت شرکت سانیار تجارت هونام در سالن همایش های خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، در این نشست که با حضور صاحبان کسب و کار ایرانی و رایزن های بازرگانی سفارت های عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا برگزار شد، پرفسور مصطفی شوهایمی رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه UPM مالزی، دکتر اکمل نور رئیس انجمن کسب و کارهای پایدار مالزی و آمارا سینگام مدیر اجرایی کمپانی بین المللی B2MED مالزی از طریق ویدئو کنفرانس سخنرانی کردند.
حسین زاهدی در بخشی از این نشست با اشاره به تحولات کلیدی جهانی و منطقه ای این اتحادیه با اشاره به چشم انداز 2040 گفت: تحولات جهانی پیش روی آسه آن در دو دهه باقی مانده تا سال 2040 با مرکزیت ژئوپلیتیک و اقتصادی منطقه در 50 سال گذشته بسیار متفاوت خواهد بود. قاره آسیا در دو دهه آینده با توجه به ظهور هند در کنار چین، رشد جهانی قابل ملاحظه ای خواهد داشت. در واقع کریدور هند – آسه آن – چین به قوس طلایی فرصت رشد در جهان تبدیل خواهد شد. پیش بینی میشود در دهه 2020 و 2030 چین، هند و آسه آن به ترتیب اولین، دومین و چهارمین اقتصاد های بزرگ جهان بر مبنای برابری قدرت خرید خواهند بود.
رئیس خانه صمت جوانان ایران گفت: تغییر در قدرت اقتصادی در آسیا با توجه به عقب نشینی ایالات متحده آمریکا از چند جانبه گرائی بسیار پیچیده شده است. این تحولات به همراه رشد روز افزون چین و ظهور هند منجر به ایجاد عدم قطعیت ژئوپلیتیک ناشی از تغییر آرایش قدرت ها در منطقه شده است.
حسین زاهدی ضمن بیان موردی چالش های موجود در تجارت با کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرقی آسیا گفت: با درنظر گرفتن روابط خوب دیپلماتیک با برخی کشورهای عضو اتحادیه اما همچنان تأثیر تحریم ها و شرایط خاص و پیچیده بازار کشورهای عضو، چالش های مخصوصی را پیش روی ما گذاشته است. چالش هایی همچون ارزان فروشی کالاهای صادراتی، خام فروشی محصولات با ارزش افزوده پایین، اشکال اساسی در تبادلات بانکی تحت تحریم های ظالمانه و ضعف در زیرساخت های حمل و نقل به این کشورها از جمله مهم ترین چالش های پیش روی ماست.
همچنین در این نشست مهدی آزادواری، رئیس اتاق بازرگانی بینالمللی اوراسیا ضمن تبریک روز جهانی مالزی گفت: موانع و مشکلات در تجارت فقط مختص به ایران نیست و در تمام کشورها موانعی وجود دارد باید تجار ایرانی سختکوشی را در پیش بگیرند. در واقع زمانی که تجار و بازرگانان به درهای بسته خوردند و بازهم جلو رفتند موفق خواهند شد. رئیس اتاق بازرگانی اوراسیا تاکبد کرد: همواره اتاق بازرکانی اوراسیا به سرمایهگذاران گوشزد کرده است که اگر تمایل به شروع فعالیت اقتصادی در کشور دیگری را دارند حتما باید آگاهی و دانش را داشته باشند و تنها اکتفا به سرمایه کافی نیست.
در این نشست هادی شهپر، رئیس شورای ایران در اتاق بازرگانی بینالمللی مالزی گفت: تجار ایرانی بسیار تنبل شدهاند چراکه به یکسری بازارهای دمدستی و اشباع شده روآوردهاند. این در حالی است که باید به سراغ بازارهای غیراشباع بروند. شاید تجار ایرانی گلایهمند باشند در زمینه تجارت موانعی نظیر انتقال پول، مارکتینگ و غیره وجود دارد، اما باید از بازارهای غیراشباع و بلوکهای منطقهای بهره برد.وی افزود: اگر به صورت منطقی با نشستهایی که برگزار میشود شبکهسازی کنیم و ارتباطات را گسترش دهیم در زمینه تجارت خارجی موفق خواهیم شد.