سود تسهیلات صنایع کوچک هشت درصد کم می شود

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. سود تسهیلات صنایع کوچک هشت درصد کم می شود

سنندج – ایرنا – مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: با استفاده از منابع این وزارتخانه در بانک مرکزی، سود بانکی بخشی از تسهیلات مورد نیاز صنایع کوچک در کشور حدود هشت درصد کم می شود.
سود تسهیلات صنایع کوچک هشت درصد کم می شود
به گزارش خبرنگار ایرنا، صادق نجفی روز سه شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی کردستان اظهار داشت: این سازمان اکنون حدود 2 هزار میلیارد ریال موجودی برای این هدف در بانک مرکزی دارد.
وی افزود: طبق تفاهم نامه ای بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی این میزان موجودی برای کاهش سود تسهیلات بانکی به صنایع کوچک تخصیص داده می شود تا سود آنها از 18 به 10 درصد برسد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: با استفاده از این میزان موجودی پیش بینی می شود تا سقف 40 تا 50 هزار میلیارد ریال تسهیلات از کاهش این نرخ سود بهره مند شوند که گامی در راستای حمایت از بهره برداران است.
وی یادآور شد: تخصیص یک میلیارد و 500 میلیون دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به ایجاد اشتغال پایدار روستایی در کشور تصویب شده است.
نجفی گفت: این میزان اعتبار برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی است و پیشنهاد شده که شهرک های صنعتی و واحدهای صنعتی در مناطق روستایی نیز از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: در خصوص تحقق اهداف این طرح در استان کردستان نیز انتظار می رود به علت محدودیت وقت در جذب تسهیلات، مسئولان 10 طرح اولویت دار را در حوزه صنایع کوچک برای به نتیجه رساندن شناسایی و مورد توجه قرار دهند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران همچنین در خصوص تعطیلی برخی از کارخانه ها اظهار داشت: زیبنده نظام اسلامی نیست واحدهای تولیدی تعطیل شوند و انتظار می رود مسئولان به خصوص مدیران بانک ها همت بیشتری در حمایت از این واحدها داشته باشند.
وی گفت: با توجه به ممنوع اعلام شدن صدور حکم تعطیلی برای واحدهای تولیدی در توافق میان روسای قوای سه گانه لازم است مسئولان اجرایی و بانک ها نیز از تلاش برای تعطیلی این واحدها خودداری کنند.

** کردستان توانایی اداره اقتصادی چند استان را دارد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران گفت: کردستان با توجه به قابلیت های اقتصادی و مرزی اش توانایی اداره اقتصادی چند استان دیگر را با محوریت صادرات دارد.
نجفی یادآور شد: مسئولان استان باید تدبیری بیندیشند تا از این فرصت به بهترین نحو استفاده شده و در صورت انجام مطاله، طرح های توسعه ای را با همکاری نمایندگان سه قوه در استان در اسرع وقت اجرایی کنند.
وی اظهار داشت: تدوین طرح های سرمایه ای صنایع کوچک و متوسط این استان باید با توجه به آمایش سرزمینی، زیرساخت های موجود با اولویت ایجاد اشتغال طی سه ماه تهیه و تدوین شود.
نجفی تاکید کرد: لازم است در تدوین این طرح استفاده از توان سازمان های سرمایه گذاری همچون ایمیدرو، ایدرو، شرکت های وابسته به وزارت دفاع و سایر نهادها و همچنین استفاده از توان بخش خصوصی بهره مند شد.
وی در خصوص طرح توسعه تولید پوشاک در کردستان گفت: اجرای این طرح در 20 روستای استان با همکاری انجمن پوشاک ایران اجرا می شود و شرکت شهرک های صنعتی نیز در عمل به تحقق هدف کمک می کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اجرای منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان از تاکیدهای این سازمان است، افزود: منطقه ویژه اقتصادی مریوان در صورت داشتن مصوبه قابل پیگیری است.
نجفی از حمایت برای احداث شهر صنعتی در کردستان خبر داد و یادآور شد: ابتدا باید مطالعات آن از سوی مسئولان انجام شود و در این راستا سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی مشاور طرح را تامین می کند.

** مریوان قابلیت تبدیل به دومین سکوی صادرات کشور را دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته ۹۵ درصد از ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار حجم مبادلات تجاری مرز باشماق مریوان صادرات بود، گفت: این مرز می تواند با تقویت زیر ساخت ها به دومین سکوی صادرات کشور به عراق تبدیل شود.
حسین فیروزی اضافه کرد: هم اکنون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در کنار شرکت شهرک های صنعتی مریوان مهمترین نیاز توسعه صادرات در این شهرستان است.
وی اظهار داشت: زمین مورد نیاز مرحله اول این طرح به میزان ۱۱۰ هکتار در قالب سه پیشنهاد به سازمان صنایع کوچک ارایه شده که انتظار می رود در راستای ایجاد آن اقدام لازم صورت گیرد.
فیروزی با بیان اینکه سهم صنعت از اشتغال استان کردستان حدود ۱۱ هزار نفر است، یادآور شد: در برابر آن استان ۴۰ هزار دانش آموخته رشته های فنی و مهندسی دارد که همه جویای کار هستند و لازم است زیرساخت های صنعتی بیشتری در این استان اجرا شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه میانگین اراضی صنعتی استان 320 سانتی مترمربع کمتر از نصف میانگین کشور (680 سانتی مترمربع) است، گفت: شرکت شهرک های کردستان برای رساندن این میانگین به میانگین کشوری نیازمند اعتبارات ویژه ملی و استانی است.
محمد دره وزمی اظهار داشت: سال گذشته ۱۶۵ میلیارد ریال از ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده استانی برای تکمیل طرح های شرکت شهرک های صنعتی تخصیص و هزینه شد اما این شرکت در این مدت سهمی از اعتبارات ملی نداشت.
وی تاکید کرد: لازم است شرکت شهرک های صنعتی و صنایع کوچک اعتبارات ویژه ای از محل منابع ملی برای تسریع در کارهای مربوطه در این استان تخصیص دهد.
به گزارش ایرنا، نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران روز سه شنبه به منظور بازدید از شهرک های صنعتی استان کردستان و منطقه ویژه اقتصادی بانه به این استان سفر کرده است.
وی امروز از چند شرکت تولیدی در شهرک های صنعتی سنندج بازدید و در دومین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و همچنین آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت شهرک های کردستان شرکت کرد.
در جریان بازدیدهای امروز 40 میلیارد ریال برای رونق حوزه صنعت شهرک های صنعتی سنندج تخصیص داده شد.
شرکت شهرک های صنعتی کردستان اکنون دارای 29 شهرک و ناحیه مصوب از سوی هیات وزیران است که از این تعداد 14 مورد فعال و اراضی در این شهرک ها در حال واگذاری به متقاضیان بخش های تولیدی و صنعتی است.
زمین مورد نیاز 6 مورد از مصوبه های شهرک های صنعتی از سال 92 به بعد تخصیص داده شده که در نهایت از 29 مورد مصوبه هیات وزیران 20 مورد آن عملیاتی شده است.

فهرست