تهران- ایرنا- رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) گفت: ایدرو در دوران پسابرجام 19 موافقت نامه بین المللی با شرکت های خارجی امضا کرده که در همه این موافقت نامه ها، تمرکز بر تولید صادرات گرا است.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا،« منصور معظمی» امروز در همایش نوزدهمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر ایران (IMI-100)، خطاب به مدیران بنگاه های اقتصادی گفت: در هر زمینه که فعالیت می کنید باید به دنبال شریک بین المللی باشید.
وی افزود: بنگاه ها برای حضور در بازارهای جهانی به توانمندی هایی نیاز دارند که از این جمله می توان به «توانایی تشخیص فرصت های بالقوه حضور در بازار»، «توانایی به کارگیری رویکردهای جدید و مدل های کسب و کار»، «توانایی انعطاف پذیری ساختاری و تشکیلاتی در بنگاه ها»، «قابلیت استفاده از ظرفیت ها و منابع موجود در صنایع مرتبط برای جذب و تامین امکانات جدید» و همچنین «قابلیت انتقال منابع و توانمندی های موجود در بازارهای هدف» اشاره کرد.
معظمی تاکید کرد، بنگاه های اقتصادی باید مزیت های رقابتی خود را شناسایی کنند؛ در غیر این صورت ادامه حیات آن بنگاه در ابهام جدی خواهد بود.
وی افزود: بنگاه های مشهوری در 30 یا40 سال قبل در کشور وجود داشتند که امروز برخی از آنها حتی تعطیل شده اند؛ طبیعی است نشناختن مزیت های رقابتی و به روز نشدن، حیات این بنگاه ها را مورد تهدید قرار داده است.
** آفت سلب جسارت تصمیم گیری از مدیران
معظمی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله از دست رفتن جسارت تصمیم گیری توسط مدیران پرداخت و گفت: هم اکنون در سازمان های دولتی و عمومی و حتی خصوصی، قدرت و جسارت تصمیم گیری از مدیران گرفته شده که این مساله، آفتی بسیار سنگین برای سازمان ها است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در شرایطی که هنوز بسیاری از مسایل تحریم ها باقی مانده و محدودیت ها از بین نرفته است، نیاز به مدیرانی داریم که بتوانند شجاعانه تصمیم گیری کنند. این در شرایطی است که با سختگیری های بی مورد و ورود غیرقانونی برخی نهادها در دستگاه های اجرایی، اجازه تصمیم گیری درست مدیران از آنها سلب شده است.
** میانگین رشد اقتصادی در سال های بعد از انقلاب حدود 2.5 درصد بوده است
رییس هیات عامل ایدرو در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: چارچوب هایی در قالب سند چشم انداز و برنامه های پنج ساله برای ما مشخص شده ، اما با نگاهی به عملکرد 10 ساله متوجه می شویم فاصله میان آنچه هست با آنچه باید باشد، خیلی زیاد است.
معظمی افزود: بر اساس برنامه های چهارم و پنجم توسعه باید رشد اقتصادی کشور به هشت درصد می رسید، اما میانگین رشد اقتصادی در سال های پس از انقلاب حدود 2.5 درصد است.
معظمی گفت: در حالی سهم بهره وری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی، در برخی مقاطع برنامه های پنج ساله منفی بوده که این رقم در کشورهای توسعه یافته حدود 50 درصد است.
بر اساس این گزارش، همایش نوزدهمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر ایران (IMI-100) صبح امروز در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما با حضور مقامات و سیاست گذاران اقتصادی و صنعتی کشور، مدیران شرکتهای بزرگ و برتر ایران، صاحب نظران اقتصادی و خبرگان صنعتی برگزار شد.
«مجید درویش» مجری طرح رتبه بندی همایش نوزدهمین سال رتبه بندی شرکتهای برتر ایران به تشریح چند و چون این همایش پرداخت و گفت: از مجموع 33 شاخص این رتبه بندی ، چهار شاخص بهره وری کل، بهره وری کل عوامل، بهره وری نیروی انسانی و بهره وری سرمایه، شاخص های جدیدی هستند که در سال جاری اضافه شده اند.
مجری طرح رتبه بندی ضمن معرفی شرکت های برتر گفت: در سال 1394 شرکت اول بانک ملی ایران با فروش حدود360 هزار میلیارد ریال و شرکت دوم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بود.
به گفته درویش شرکت سوم بانک ملت، شرکت چهارم شرکت سرمایه گذاری غدیر، شرکت پنجم شرکت ایران خودرو، شرکت ششم بانک پارسیان، شرکت هفتم بانک تجارت، شرکت هشتم گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت نهم سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت و شرکت دهم پالایش نفت بندرعباس است.
وی همچنین گفت از نظر صادرات، شرکت پتروشیمی خلیج فارس بالاترین صادرات را با عدد سه میلیارد دلار در سال 94 داشته است. از نظر ارزش بازار برای آن دسته از شرکتهایی که در بورس هستند، شرکت پتروشیمی خلیج فارس بالاترین ارزش را دارد و ارتباطات سیار، پتروشیمی هامون، شرکت مخابرات و نفت و گاز و پتروشیمی تبریز در مرحله بعدی قرار دارند.
وی افزود: بانک ها ثروتمندترین بنگاه های اقتصادی کشورهستند و بالاترین اشتغالزایی را بانک ملی، ایران خودرو، سایپا، سرمایه گذاری پارسیان و بانک ملت دارند.
سودآورترین شرکت، شرکت سرمایه گذاری خلیج فارس بوده و شرکت ارتباطات سیار، شرکت سرمایه گذاری غدیر شرکت سرمایه گذاری غدیر شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت و شرکت مخابرات ایران در رتبه بندی بعدی قرار دارند.
وی همچنین خاطر نشان کرد، جمع فروش 100 شرکت 560 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل چهار دهم درصد افزایش یافته است. این شرکت ها افت شدیدی در سال 94 تجربه کردند. به عبارتی شاخص رشد فروش شرکتها در سال مالی 1394 در مقایسه با شاخص رشد فروش در سال 1393 افت زیادی داشته است. به بیان دقیق تر، رشد فروش 500 شرکت در سال 1393 به قیمتهای جاری 19 درصد و رشد فروش 500 شرکت در سال مالی 1394 برابر با یک درصد بوده است.
همچنین در این همایش، با توجه به اهمیت صادرات غیرنفتی 10 شرکت برتر صادرات گرا بر اساس شاخص ترکیبی صادرات، مشخص و معرفی شدند. این شاخص، ترکیبی از سه شاخص میزان صادرات شرکت، رشد صادرات و نسبت صادرات به فروش است.