صدور مجوزهای جدید کسبوکار
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، به نقل از دنیای اقتصاد: مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برگزاری یازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس) از ۱۴ تا ۱۷آذر در تبریز، گفت: فناوری باید نیاز صنعت کشور را برطرف کند و این امر در تغییر شاخصها و در ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت ایجاد میشود. از سوی دیگر باید به این موضوع توجه کرد که دانشجو هرچقدر هم خلاق و نخبه باشد، زمانی که بستر رشدی درست برای پیشرفت نداشته باشد، ناامید شده و ترجیح میدهد مهاجرت کند. صنایع ما بستری برای رشد نیستند چون زبان دانشگاه و زبان صنعت ما یکسان نیست. این دو بخش هدف یکسانی ندارند و دانشجویی که به دانشگاه میرود، هدف دقیقی برای پیشرفت در آینده پس از دانشگاه ندارد.
امیرحسین اسدی در نشست خبری جایزه ملی فناوری ایران اظهار کرد: باید شاهد ورود فناوریهای مسالهمحور با پاسخگویی به نیاز صنعت کشور در تولید محصولات باکیفیت و صادراتمحور باشیم. نیاز است تا با استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان، پارکهای فناوری در داخل صنعت شکل بگیرند تا تغییر فرآیند در فناوری را داشته باشیم. مدیرکل دفتر خدمات کسبوکار وزارت صنعت، معدن و تجارت از رتبهبندی شرکتهای خدمات پس از فروش در آینده خبر داد و گفت: این یکی از طرحهای وزارت صمت است که با جدیت پیگیری میشود. در قالب تفاهمنامهای که از سوی وزارت صمت صورت گرفته است، ۱۵همت برای کسبوکارها اختصاص خواهد یافت تا کسبوکارها را از حوزه بهرهوری و خدمات پس از فروش بررسی کنیم. اسدی با بیان اینکه تغییر شاخصهای ارزشیابی در ارتباط بین صنعت و دانشگاه ضروری است، بیان کرد: اکنون بیش از ۲هزار دانشگاه با ۳میلیون دانشجو و ۵۰۰مرکز رشد در کشور داریم که متولی توسعه علم و فناوری هستند. شاخصهای ارزیابی صنعت و دانشگاه با یکدیگر متفاوت است، در حالی که باید از ظرفیتهای موجود در راستای حل مشکلات صنعت کشور استفاده کرد. همچنین آمارها نشان میدهد ۴میلیون کسبوکار در کشور داریم که این بازار بزرگ برای فناوران است.
وی با اشاره به فراخوان جایزه فناورانه گفت: این جایزه در راستای ارزیابی فناوری از دیدگاه صنعت است. بر این اساس طرحهای فناورانه برتر که قابلیت تجاریسازی و سرمایهگذاری داشته باشند ارائه میشود. هدف این جایزه نگاه خاص به فناوری است که در محورهای نوجوان فناور، مدرسه فناور، دانشگاه فناور، رسانه و فیلم حامی فناور برگزار میشود که در نهایت ٢٠جایزه در چهار دسته در نظر گرفته شده که در راستای حل چالشهای صنعت است. ضمن اینکه در این جشنواره، هدفگذاری و شاخصها مبتنی بر صادراتمحوری مورد تاکید است. اسدی در پاسخ به خبرنگار «دنیایاقتصاد» در این باره که چه تسهیلاتی از سوی صنعت برای جلوگیری از مهاجرت در نظر گرفته میشود، گفت: هدف دانشجو مهاجرت نیست. هدف دانشجو و دانشگاه، بها یافتن و دیده شدن است. اما وقتی دانشجوی ایرانی به سمت صنعتی میرود که حقوق آن از حقوق تاکسی اینترنتی کمتر است، مشخصا چارهای جز مهاجرت ندارد. صنعت باید یاد بگیرد از فضای دانش کشور استفاده کند و دانشگاه نیز یاد بگیرد دانشجویان را برای حضور در فضای کار و صنعت آماده کند. کجای دانشگاه دانشجویان را ویژه کسبوکار و صنعت آموزش دادهاند؟
او افزود: زمانی که نظام آموزشی بهدرستی کار نمیکند، نتیجهای جز مهاجرت دانشجویان ندارد. دلیل موفقیت و کارشناس شدن دانشجویان علوم پزشکی همین است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نظام آموزشی هدفمندی برای دانشجویان خود تبیین کرده است. دانشجو هرچقدر هم که خلاق و نخبه باشد، زمانی که بستر رشدی درست برای پیشرفت نداشته باشد، ناامید شده و ترجیح میدهد مهاجرت کند. صنایع ما بستری برای رشد نیستند؛ چون زبان دانشگاه و زبان صنعت ما یکسان نیست. این دو بخش هدف یکسانی ندارند و دانشجویی که به دانشگاه میرود، هدف دقیقی برای پیشرفت در آینده پس از دانشگاه ندارد. از همین رو با حضور در بخش صنعت، نتیجهای را که باید، به دست نمیآورد.