مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به راه اندازی سامانه «شناسه کالا» و سامانه «جامع انبارها» در آینده نزدیک، هشدار داد: هرکالایی که پس از عملیاتی شدن این 2 سامانه وارد چرخه توزیع شود اما از آنها عبور نکند، قاچاق محسوب میشود.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «عباس تابش» امروز (یکشنبه) افزود: ساماندهی نظام توزیع بار متشکل از 10 سامانه مجزاست که همگی باید ایجاد و با هم مرتبط شوند تا این قانون بهطور کامل اجرا شود.
به گفته این مسئول، در گام نخست قرار است در این هفته یا نهایت هفته آینده 2 سامانه از این تعداد با عنوان های سامانه شناسه کالا و سامانه جامع انبارها به بهرهبرداری برسد.
وی بیان داشت: هر کالایی که پس از آغاز فعالیت این سامانه در کشور تولید یا از مجاری قانونی وارد کشور شود، پس از ثبت همه مشخصات، یک شناسه دریافت میکند.
تابش ادامه داد: از انبارداران خواسته شده است در سامانه جامع انبارها ثبتنام کنند؛ بر این اساس، وقتی کالای تولیدی یا وارداتی دارای شناسه وارد چرخه حملونقل شود، شناسه آن کالا و شناسه انباری که کالا به آنجا فرستاده میشود ثبت و بارنامه صادر خواهد شد.
وی تصریح کرد: هر کالایی که پس از عملیاتی شدن 2 سامانه شناسه یاد شده وارد چرخه توزیع شود و از این آنها عبور نکند، قاچاق محسوب می شود و افرادی که برای حملونقل و نگهداری این کالاها مشارکت کنند معاونت در قاچاق داشتهاند.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: با راهاندازی این سامانه به دنبال شناسایی کالاهای مباح یعنی کالاهایی که روال طبیعی تجارت قانونی کشور را طی کرده و وارد چرخه توزیع میشوند هستیم و بقیه کالاها قاچاق تلقی خواهند شد.
وی گفت: شناسایی اینکه کالا از کجا میآید و از کدام گلوگاه وارد کشور میشود، وظیفه وزارت صنعت نیست، بلکه اگر کالاهایی از طریق گمرک، مناطق آزاد، کولبری یا ته لنجی وارد شده و از این سامانه ها عبور نکنند، ارگانهای مرتبط باید به شناسایی و ساماندهی آنها بپردازند.
تابش یادآور شد: از این به بعد برخورد با قاچاق، کار ما نیست و دستگاههای متولی خودش را دارد که براساس قوانین موجود کشور، کالای قاچاق را تعقیب و بررسی و با آن برخورد میکنند.
وی همچنین مهلت ثبت نام در سامانه جامع انبارها را تا 15 اردیبهشت عنوان و توصیه کرد افراد نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
این مقام مسئول وزارت صنعت افزود: در طول این هفته یا هفته بعد، ایجاد ارتباط وبسرویس میان گمرک و سازمان راهداری آغاز می شود؛ در این شرایط کار برای کسانی که ثبتنام نکردهاند، سختتر خواهد شد و ممکن است در فرآیند حمل کالا یا انبارداری با مشکلاتی مواجه شوند.
وی خاطرنشان کرد: اضافه شدن این 2 سامانه به فرایند حمل و توزیع کالا، بهمنزله افزایش مجوزها و موانع کسبوکار این حوزهها نیست، بلکه یک عامل تسهیلکننده برای تجارت کشور است.
تابش تاکید کرد: بزرگترین مانع کسبوکار برای تولیدکنندگان و واردکنندگان ایرانی، قاچاق کالا و ورود کالاهای بی هویت به کشور است؛ این سامانه ها برای مقابله با این پدیده بسیار کارآمد خواهد بود و شرایط تجاری را برای کسانی که روال طبیعی تجاری را در داخل کشور رعایت میکنند یا تولیدکننده داخلی هستند، تسهیل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: سامانه جامع انبارها هیچ مجوزی نمیخواهد و محدودیتی هم برای کسبوکار قانونی هیچکسی ایجاد نمیکند. سامانه شناسه کالا هم فقط چند دقیقه و آنهم برای نخستین باری که یک کالا تولید یا وارد میشود، وقت میگیرد.