تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) موفق شد در نخستین مرحله نقشههای یک دویست و پنجاه هزارم بیش از 45هزار کیلومتر مربع کشور را تهیه کند و 15 محدوده معدنی را به مرحله آگهی برساند.
15 محدوده معدنی به مرحله آگهی رسید
به گزارش تارنمای صنعت، معدن و تجارت، «مهدی کرباسیان» امروز (سه شنبه) در نشست مشترک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و ایمیدرو افزود: برخی کاغذبازیهای اداری وزارت صنعت، معدن و تجارت و موازین محیط زیست جلو فعالیتهای معدنی استانها و بخش خصوصی را گرفته است که امیدواریم این موضوع به زودی حل و فصل شود تا به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی کمک شود.
وی، وجود اساسنامه مستقل برای ایمیدرو، دریافت بودجه مناسب وبی نیازی به هماهنگی و امضای موافقتنامه برای فعالیتهای اکتشافی و همچنین مبادلات گسترده ارزی و ریالی با شرکتهای معتبر مشاوره فنی خارجی را موجب چابکسازی فعالیت ایمیدرو در بخش مالی دانست که سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور میتواند از این امتیاز برای توسعه مناسبات خود با بخش خصوصی و دستیابی به نتایج ملموس و ارزشمند در بخش معدن استفاده کند.
** تهیه 90 درصد برگههای ژئوشیمی یکصدهزارم کشور
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در این نشست به طرح سنگان و معرفی 80 محدوده معدنی اشاره کرد و افزود: آمادگی خود را نسبت به همکاری با ایمیدرو و همچنین معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام میداریم و امیدواریم سند همکاری سه جانبهای که قرار است در آینده میان این سه بخش به امضا برسد به زودی نتیجهبخش باشد تا فعالیت های معدنی شتاب بیشتری بگیرد.
«بهروز برنا» به فعالیتهای مشترک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و ایمیدرو در مطالعات انجام شده در خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان اشاره کرد و گفت: اکتشافات تکمیلی تر انجام و به معرفی چهار محدوده جدید معدنی جدید منجر شد که این محدودهها جزو ذخایر خوب کشور محسوب میشود.
معاونت اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اضافه کرد: برای شناسایی ذخایر فلزی تهیه اطلاعات ژئوشیمی مهم است که بر همین اساس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور 90 درصد برگههای ژئوشیمی یکصدهزارم کشور را تهیه کرده که این مطالعات به معرفی محدودههای امیدبخش و آنومالیهای مناسب در استان ها منجر شده است.
برنا همچنین به مطالعات ژئوفیزیک هوایی در 20 درصد کل کشور اشاره کرد و تصریح کرد: در این طرح نیز محدودههای امیدبخشی معرفی شد که امیدواریم در آینده با پروژههای مشترک با سازمان ایمیدرو این مطالعات را افزایش دهیم.
به گفته وی، در جدیدترین ورقههای ژئوشیمی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، 29محدود جدید امیدبخش منابع فلزی در خراسانجنوبی شامل قلع، تنگستن، طلا، سرب و روی و همچنین 10 محدوده امیدبخش در خراسان شمالی و 16 محدوده در استان همدان شناسایی و معرفی شده است.
به گزارش ایرنا، 2 هفته پیش کرباسیان در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد: تا یک ماه آینده با همکاری سازمان زمین شناسی نقشه یک صد هزارم معدنی کشور چاپ شده و در اختیار سرمایه گذاران ایرانی و خارجی قرار می گیرد تا بتوانند با اطلاعات کامل نسبت به سرمایه گذاری اقدام کنند.