تبریز-ایرنا- شماری از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی آلمان با حضور در تبریز، برای ایجاد و توسعه همکاری های دوجانبه صنعتی، تجاری و عمرانی با صاحبان صنایع این کلانشهر ابراز علاقه و اشتیاق کردند.
سرمایه گذاران آلمانی برای همکاری با صنایع تبریز مشتاق هستند
به گزارش ایرنا، یک هیات اقتصادی و بازرگانی از شهر کمنیتس ایالت زاکسن آلمان روز دوشنبه وارد تبریز شده و پس از بازدید از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی این شهر، در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی تبریز شرکت کردند.
اعضای این هیات اقتصادی 10 نفره که مدیران عامل و مسوولان فنی شرکت های معتبر و مشهور آلمان را شامل می شود، با ابراز خرسندی از سفر به تبریز، از این شهر به عنوان شهر تمیز، پاک و صنعتی با واحدهای تولیدی بی شمار یاد و اعلام کردند اغلب صنایع این شهر از فناوری روز به دور بوده و ماشین آلات آنها بسیار قدیمی است.
مدیرعامل اتاق بازرگانی و صنایع شهر کمنیتس در این نشست با اشاره به سابقه تاریخی روابط اقتصادی و تجاری تبریز با آلمان، گفت: ما خیلی دوست داریم روابط فعلی به زودی رشد کند و همچون گذشته ها سیر صعودی به خود بگیرد، چون ظرفیت ها و قابلیت های بسیار متنوع و مختلفی برای همکاری های دوجانبه وجود دارد.
‘هانس یوآخیم واندرلیخ’ ، سطح روابط ایران و آلمان در حوزه های مختلف اقتصادی را پایین توصیف کرد و با ارایه آماری، اظهار کرد: ایران در رتبه پنجاه و دوم وارکننده کالاهای آلمانی قرار دارد و به لحاظ صادراتی نیز رتبه ایران در آلمان 72 است که این وضعیت به هیچ عنوان برای هر دو طرف نمی تواند راضی کننده باشد.
واندرلیخ با تاکید بر اینکه باید روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و آلمان و به موازات آن استان آذربایجان شرقی و ایالت زاکسن توسعه یابد، افزود: باید فعالان تجاری و تولیدکنندگان دو طرف در این زمینه تلاش زیادی از خود نشان دهند.
وی وجود 79 اتاق بازرگانی در آلمان و عضویت 70 هزار شرکت و فعال تجاری و اقتصادی در آن را از مزیت های مهم این کشور برای برقراری ارتباط با بخش خصوصی ایران و تبریز بیان کرد و ادامه داد: می توان از چنین فرصتی که در اتاق های بازرگانی ایران نیز وجود دارد، به بهترین شکل ممکن برای توسعه و گسترش همکاری های فی مابین بهره برد.
وی با بیان اینکه بزرگترین صنایع ماشین سازی، فلزکاری، تولید انواع ماشین آلات صنعتی و صنعت معدن در ایالت زاکسن مستقر است، به بازدیدهای هیات اقتصادی آلمان ها از واحدهای تولیدی و صنعتی تبریز اشاره کرد و گفت: در این بازدید به ویژه از تراکتورسازی و ماشین سازی مشاهده کردیم که با وجود مشکلات عدیده اقتصادی در ایران، این واحدها پیشرفت هایی داشته اند، اما ماشین آلات آنها قدیمی است.
واندرلیخ افزود: بر این اساس ما برای نوسازی واحدهای تولیدی تبریز و انتقال فناوری روز دنیا به آنها آمادگی داریم و حاضریم قراردادهای عملی در این زمینه منعقد کنیم.
وی اضافه کرد: کارخانه فولکس واگن با 9 هزار و 500 کارگر در ایالت زاکسن قرار دارد که می تواند برای ارتباط با توسعه واحدهای همسان در تبریز وارد مذاکره شود و قراردادهایی را به امضا برساند.
واندرلیخ با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی شهر کمنیتس علاقه مند به عقد قراردادهای عملی است، گفت: ما تمایلی به انجام مذاکرات بر روی کاغذ نداریم و دوست داریم هر آنچه با طرف های ایرانی خود صحبت می کنیم به مرحله اجرا برسد.
به گزارش ایرنا، یکی از مدیران صنعتی ایالت زاکسن نیز در این نشست با اشاره به نوع فعالیت های واحد متبوعش در حوزه نخ و فیلترسازی خودروهای سبک و سنگن، از امکان همکاری با واحدهای صنعتی تبریز ابراز خرسندی کرد.
‘ گوسبرت آمرهین ‘ افزود: با توجه به بازدیدهای خود از برخی واحدهای صنعتی، نیاز این واحدها به نوسازی را احساس کردم و ما آمادگی داریم با بهترین شرایط ممکن در این زمینه وارد شویم و با طرف های تبریزی خود همکاری داشته باشیم.
مدیر فنی یکی از شرکت های عمرانی آلمان نیز در این نشست با بیان اینکه برای همکاری و مشارکت در ساختمان سازی مشتاق همکاری با ایران و تبریز هستیم، گفت: با توجه به توسعه ساختمان سازی در تبریز، شرکت ما در طراحی، اجرا و معماری می تواند با شرکت ها و فعالان این عرصه در تبریز و ایران همکاری های مناسبی داشته باشد.
‘کسترفون کسکوفسکی’ به نوع معماری عمارت میدان ساعت تبریز اشاره کرد و افزود: اینکه این بنای بسیار نفیس و بی نظیر توسط معماران آلمانی حدود 80 سال قبل در این شهر زیبا ساخته شده است، نشان دهنده پیشینه همکاری های تبریز و آلمان است و ما انتظار داریم همین همکاری ها در زمان حاضر نیز تداوم یابد.
مدیرعامل یک شرکت معتبر اتوماسیون ساختمان ها در ایالت زاکسن نیز با اشاره به توانمندی های فنی این شرکت، خواستار روابط کاری با بخش دولتی و غیردولتی ایران و آذربایجان شرقی شد.
‘سیون فلشر’ اظهار کرد: ما با استفاده از فناوری های نوین، سیستم های بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش هدررفت انرژی در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری را در اقصی نقاط جهان اجرا می کنیم.
وی ادامه داد: در این زمینه مراحل ساخت، راه اندازی و نگهداری موارد فوق را به طور یکسان اجرا می کنیم و با توجه به رشد بلندمرتبه سازی در تبریز، این موضوع در این شهر بیش از پیش احساس می شود.
به گزارش ایرنا، رییس اتاق بازرگانی و صنایع تبریز نیز در این نشست با اشاره به مزیت های صنعتی، معدنی و کشاورزی آذربایجان شرقی، خواستار تقویت و توسعه همکاری های دوجانبه با ایالت زاکسن شد.
صمد حسن زاده اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر صنایع تبریز به لحاظ فناوری مورد استفاده در شرایط مناسبی نیستند و بر این اساس به شدت نیازمند ایجاد ارتباط با اروپا و در راس آن آلمان هستیم.
وی وجود منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس و شهرک سرمایه گذاری خارجی را از مزیت های بزرگ آذربایجان شرقی برای حضور سرمایه گذاران خارجی و برقراری روابط اقتصادی و تجاری با طرف های ایرانی بیان کرد.
به گزارش ایرنا، ایالت زاکسن با مرکزیت شهر درسدن و 4/5 میلیون نفر جمعیت در بخش شرقی آلمان واقع شده و جزو صنعتی ترین مراکز این کشور به شمار می رود.
شهر کمنیتس پس از درسدن و لایپزیک با 241 هزار نفر جمعیت، سومین شهر مهم و پرجمعیت ایالت زاکسن است.
جمهوری فدرال آلمان از 16 ایالت تشکیل شده است.