با الهام از فناوریهای باستانی، فناوران کشور با استفاده از سفال، سردخانههای صنعتی را برای نگهداری موقت محصولات کشاورزی و دام و طیور به صنعت صنایع تبدیلی کشور معرفی کردند و به اعتقاد آنها این روش میتواند سرمای محیط را تا منهای ۴۰ درجه سانتیگراد کاهش دهد.
به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران ساخت و توسعه سردخانههای کشاورزی از عواملی است که میتواند از هدر رفت محصولات کشاورزی جلوگیری کند و زمینهساز واقعی رونق اقتصادی باشد، ولی به دلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی در کشور، سالانه بیش از ۲۹ میلیون تن محصولات باغی و زراعی (به طور میانگین حدود ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی) فقط به دلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی از بین میروند. در این میان یکی از فناوران کشور با استفاده از ظرفیتهای استانی، سردخانههای اقتصادی را به صنعت کشاورزی کشور معرفی کرد.
مجری طرح در این باره توضیح داد: در این مطالعات مشاهده کردیم که در کنار سردخانههای بزرگ که مالکیتشان به دولت تعلق دارد، با عدم اطلاعات آماری از تعداد و کیفیت سردخانههای متوسط و کوچک در کشور مواجه هستیم، در حالی که با استفاده از این دادهها میتوان برای توسعه کسبوکارهای مرتبط برنامهریزی کرد.
چابک، سردخانه سفالی ۱۲ هزار تنی دوار (دایرهای شکل) را از دستاوردهای این مطالعات دانست و در این باره توضیح داد: در ساخت این نوع سردخانههای سفالی، از ساندویچ پانلهای سفالی، اسکلت خشتی با ترکیب لوله سفالی و کالباس گل مخصوص استفاده کردیم.
وی، این سردخانه را یک سازه تمام سفالی توصیف کرد که حتی قفسهبندی داخل سردخانه و درهای ۶ ضلعی آن از سفال است و گفت: قیمت بسیار مناسب نسبت به سایر سردخانههای مدرن از مزایای سردخانههای سفالی است. این سردخانهها همچنین بدون نیاز به تأمین نگهداری سازه تا چندین سال قادر به نگهداری محصولات کشاورزی خواهند بود.
مجری طرح با بیان اینکه این محصول قابل استفاده در صنعت کشاورزی و صنعت دام و طیور است، افزود: در این سردخانهها بار ناشی از تعویض هوا، محصولات و دیوارها به مقدار زیادی گرفته شده است.