عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است با توجه به تجربه فشارهای سالهای قبل در اقتصاد ایران که موجب تضعیف بدنه اقتصادی کشور شده، باید برای عبور از این تحریمها آماده میشدیم.
فریال مستوفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر اقتصاد ایران را به بدن یک انسان تشبیه کنیم، این بدن به دلیل مشکلات و بیماریهای سالهای قبل ضعیف شده است. در دور ابتدایی تحریمها در دهه ۹۰ اقتصاد ایران هنوز با مشکلات جدی تحریم روبهرو نشده بود و آمادگی بیشتری برای مواجه با محدودیتها داشت.
وی ادامه داد: پس از گذر از آن دوران و رسیدن به سالهای برجام، اقتصاد ما یک تنفس کوتاهمدت داشت، اما بار دیگر با تحریمهای دیگر مواجه شد که به دلیل تضعیف این اقتصاد در سالهای قبل، به نظر میرسد فشار بیشتری در قیاس با گذشته احساس میشود.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه تحریمهای امروز با توجه به گستردگی نفوذ آمریکا در اقتصاد جهان قابل لمس شده است، توضیح داد: از نظر جهانی تحریمهای فعلی در قیاس با گذشته متفاوت است، زیرا پیش از این ما با تحریمهای جهانی و پیگیری شورای امنیت مواجه بودیم، اما امروز تنها آمریکا تحریم علیه اقتصاد ایران را پیگیری میکند.
مستوفی اضافه کرد: با این وجود قدرت نفوذ آمریکا در بخشهای مختلف اقتصاد جهانی باعث شده که این کشور با مشکلاتی ما را مواجه کند که باید برای عبور از آنها یک برنامهریزی دقیق داشته باشیم.
به گفته وی با توجه به اینکه امروزه بخش قابل توجهی از اقتصاد دنیا را شرکتهای خصوصی میسازند، ایران باید راهکاری برای افزایش تعامل با این شرکتها پیدا کند، زیرا با وجود باقیماندن کشورهای اروپایی در برجام ما همچنان به راهی نیاز داریم تا چارهای برای فشار آمریکا بر شرکتهای خصوصی جهان پیدا کنیم.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه ایران باید خود را برای تحریم آماده میکرد، تاکید کرد: در حال حاضر نیز بهبود رابطهمان با کشورهای دیگر دنیا و تلاش برای توسعه روابط بهترین راهبرد خواهد بود، زیرا اقتصاد کشور در حالی میتواند به فعالیت خود ادامه دهد که در میان شرکتهای مختلف جهان نفوذ داشته باشد.
به گزارش ایسنا، آمریکا با خروج از برجام دور جدیدی از تحریمها را علیه اقتصاد و مردم ایران آغاز کرده است. با وجود آنکه کشورهای اروپایی اعلام کردند که در برجام میمانند و از همکاری با ایران استقبال میکنند، اما فشار دولت ترامپ بر شرکتهای خصوصی باعث شده بسیاری از آنها از همکاری با شرکتهای ایرانی خودداری کنند.
البته چند هفته قبل و پس از ماهها گمانهزنی سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان سرانجام یک کانال مالی مشترک برای همکاری اقتصادی با ایران گشودند.