چهل و دومین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران در همین بخش با حضور فعالان اقتصادی از صبح امروز (سهشنبه) در حال برگزاری است.
به گزارش ایسنا، در این نشست فعالان اقتصادی به مشکلات اخیر فضای کسبوکار میپردازند. همچنین در این نشست با حضور نمایندگانی از بانک مرکزی و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مشکلات بخش خصوصی از سوی اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران مطرح میشود و برای ارائه راهکار مناسب مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست فرهاد فزونی – عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه “دولتها بهطور معمول و رایج بخش خصوصی را وارد اقتصاد نکردهاند”، گفت: دهههاست گلهمندیم که دولتها هیچ توجهی به بخش خصوصی و خواستههای آنان نمیکنند. حرف فقط حرف دولت است. فقط دستور میدهند، بخشنامه صادر میکنند و انتظار دارند که بخش خصوصی بگوید سمعاً و طاعتاً و سریعاً مجری دستورات باشد.
وی گفت: فعالان بخش خصوصی انتظار دارند دولتها از توان، دانش و تجربه آنان در یک بازی برد – برد بهدرستی استفاده کنند و چشمشان فقط به دنبال مال و دارائی این بخش نباشد. دولتها باید به یاد داشته باشند که فعالان بخش خصوصی نه تنها مدیریت هزینه را به درستی میدانند که مدیریت تولید درآمد و تولید ثروت را نیزبه خوبی میشناسند. اما دولتمردان پشت درهای بسته هم برای درآمد و هم برای هزینهکرد آنان تصمیم میگیرند. صد البته هم راه به جایی هم نمیبرند.
فزونی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه “حرفهای بخش خصوصی را بخوانید و بشنوید و ببینید”، اظهار کرد: از نظر من فرمودند که گزارشهایی که برای شما ارسال میکنند با دقت و تعمق بخوانید. درباره آنها غور و تعمق کنید، مفاهیم را حلاجی کنید و خواستههای آنان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. عکسالعملی نشان دهید. دستور یا پاسخی شایسته و درخور به آن گزارشها بدهید.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: رهبری فرمودند “باید ثبات و آرامش برای فعالان اقتصادی تامین شود”، یعنی امروز قانونی نگذارید و فردا کسی که همان قانون را اجرا کرد، متخلف بخوانید؛ یعنی امروز ارز را به قیمتی به فعالان اقتصادی نفروشید و فردا مابهالتفاوت طلب کنید. این رویه نه اعتماد بخش خصوصی را به دنبال دارد و نه شرعی است. معامله رسمی و قانونی براساس قوانین کشور و مصوبات دولت انجام شده است. عمل شما دبه درآوردن و غیرشرعی است. چرا با یک بند (بند ۵ بسته سیاست ارزی) آرامش سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی کشور را به هم میزنید که مجبور شوید تنها دو روز بعد، برای همین مایه تنش، استثنا و بند و تبصره در نظر بگیرید.
وی تصریح کرد: تامین ثبات و آرامش یعنی بگیر و ببند!؟ سالهاست که برای مبارزه با گرانفروشی جریمه میکنید اما حتی یک بار هم به نتیجه مورد نظر خود نرسیدهاید. کافی نیست؟ مگر نه این که آزموده را آزمودن خطا است. تا کی برای حل مشکلات اقتصادی که خودتان به وجود میآورید، چاره را تنبیه و جریمه و تعزیر و انبارشکنی و مصادره مال و کالای فعالان بخش خصوصی میدانید؟ امروز در انبارها را شکستید و کالاها را حراج کردید، چهار ماه بعد که این کالاها تمام شد چه میکنید؟