بازگشت دلا‌ر از مرز حساس

  1. خانه
  2. اخبار
  3. اخبار ویژه
  4. بازگشت دلا‌ر از مرز حساس

دنیای اقتصاد : روز گذشته قیمت دلار در مرز حساس ۱۱ هزار تومانی مورد حمایت معامله‌گران قرار گرفت و سکه تمام بهار آزادی نیز زیر سطح ۴ میلیونی دوام نیاورد. با بازگشت دلار از این مرز، قیمت تا سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی بالا آمد و روند شاخص ارزی پس از ۳ افت متوالی افزایشی شد. به گفته فعالان، مقاومت درهم در مرز ۳ هزار تومانی، انتشار خبر تصویب طرح یک فوریتی مالیات خرید و فروش ارز بانک مرکزی و تصور رسیدن قیمت به کف، ۳ متغیری بودند که زمینه‌ساز بازگشت دلار شدند.

در دومین روز هفته، دلار در همان ابتدای روز به مرز حساس ۱۱ هزار تومانی نزدیک شد؛ در حالی که برخی از معامله‌گران انتظار داشتند طبق روال کاهشی ۳ روز کاری آخر بازار، افت قیمت ادامه پیدا کند و دلار به زیر مرز حساس ۱۱ هزار تومانی برود، این ارز به یکباره و به سرعت تغییر مسیر داد و حدود ساعت ۱۱:۰۵، تا محدوده ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومانی بالا آمد. افزایش دلار از این نقطه نیز ادامه یافت و حدود ساعت ۳ بعدازظهر، شاخص ارزی در محدوده ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. بازار از حدود ساعت ۱۵ کمی آرام‌تر شد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ایستاد. این قیمت ۲۲۰ تومان بالاتر از روز شنبه بود و به سه افت متوالی دلار پایان داد. به گفته فعالان بازگشت دلار از مرز ۱۱ هزار تومانی نشان‌دهنده مقاومت معامله‌گران در برابر قیمت‌های پایین‌تر از آن بود. برخی دیگر باور داشتند، تصویب ‌طرح یک‌فوریتی مالیات خرید و فروش ارز بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی انتظارات معامله‌گران ارزی را تحت‌تاثیر قرار داد. رئیس‌کل بانک مرکزی پیش‌تر عنوان کرده بود در صورت تصویب طرح یک فوریتی، حداقل افزایش ۹۰هزار میلیارد ریال پول پرقدرت در اقتصاد ایران رقم خواهد خورد. وی تاکید کرده بود: اجبار بانک مرکزی در پرداخت سود تحقق نیافته خرید و فروش ارز مندرج در بودجه سال ۹۷ این بانک، صرفا چاپ پول است و موجب افزایش تورم خواهد شد. به گفته یکی از بازیگران بازار یکی از متغیرهایی که در سال‌جاری به دقت توسط معامله‌گران بازار رصد می‌شود، میزان نقدینگی است؛ هر متغیری که تصور افزایش نقدینگی را در میان معامله‌گران ایجاد کند، میزان خریدهای ارزی را افزایش می‌دهد. در این میان، عده دیگری از فعالان، عوامل دیگری را در تغییر مسیر روز گذشته دلار موثر می‌دانستند. عده‌ای از معامله‌گران باور داشتند، بازگشت نرخ حواله درهم از مرز ۳ هزار تومانی مهم‌ترین عاملی بود که انتظارات معامله‌گران بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار داد. عده دیگری باور داشتند، نزول یکباره دلار از مرز ۱۲ هزار تومانی، تعدادی از نوسان‌گیران را دچار ضرر کرد و طبیعی بود که آنها بار دیگر در قیمت‌های پایین‌تر خریدهای خود را افزایش دهند. در این میان تعداد محدودی از معامله‌گران نیز باور داشتند، صرافی‌های منتخب بازارساز در مرز ۱۱ هزار تومانی عرضه خود را کاهش دادند و همین عامل باعث افزایش قیمت‌ها شد. این عده باور دارند، بازارساز سعی می‌کند در قیمت‌های بالاتر اقدام به فروش کند و در قیمت‌های پایین‌تر خریدهای خود را بالا ببرد. در روزی که دلار در مسیر افزایشی قرار گرفت، سکه تمام بهار آزادی نیز رشد کرد و با ۹۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسید. افزایش قیمتی سکه در شرایطی صورت گرفت که در ساعات ابتدایی روز این فلز گرانبها حتی به زیر مرز ۴ میلیونی سقوط کرده بود. با این حال سکه زیر مرز مهم یاد شده دوام نیاورد و با قدرت به مسیر افزایشی بازگشت .
بازگشت درهم

بازگشت قیمت دلار در بازار داخلی در شرایطی رخ داد که در ساعات ابتدایی روز هم نرخ حواله درهم افت کرده بود و هم ارزش دلار در هرات افغانستان به ابتدای مرز ۱۱هزارتومانی رفته بود. بازارساز ارزی نیز پیش از شروع بازار، قیمت فروش بر تابلوی خود را روی مرز ۱۱ هزار تومانی قرار داده بود. جالب آنکه قیمت خرید دلار در این صرافی زیر مرز ۱۱ هزار تومانی درج شده بود.به گفته فعالان در ساعات ابتدایی روز در کانال‌های معامله‌گران عنوان می‌شد که نرخ حواله درهم در مسیر کاهشی قرار دارد و در مقعطی حتی نرخ‌های زیر مرز ۳ هزار تومانی برای درهم ثبت شد.با این حال، از حدود ساعت ۱۱ ظهر این ارز تغییر مسیر داد و در اواخر روز حتی بالای مرز ۳ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. معاملات هرات نیز به طور معمول زودتر از بازار تهران آغاز می‌شود. روز یکشنبه معامله‌گران از کاهش ارزش دلار در این همسایه مرزی خبر می‌دادند. با این حال در ادامه روز هم قیمت حواله درهم افزایشی شد و هم ارزش دلار در هرات افغاستان بالا رفت.

فهرست