به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران ، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در دیدار با جمعی از مدیران و صاحبان صنایع طی سخنانی نسبت به خطرات مصادره صنایع کشور و کارخانجات بخش خصوصی توسط برخی بانکها شدیداً هشدار داد و گفت: اظهارات و سخنان سران محترم سه قوه در مجامع و نشستهای مختلف در خصوص حمایت همه جانبه از “تولید و صنایع” و همچنین ساماندهی و رفع مشکلات جامعه، ایجاد امنیت اقتصادی، اعتماد و احترام به فعالان اقتصادی بخش خصوصی، همگی نشان از توجه، حسن نظر و تدبیر و تأکید این بزرگواران به دلگرمی صاحبان سرمایه و صنایع و افزایش ضریب امنیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشورمان دارد.
وی افزود: با یک نگاه سطحی به وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تمامی کشورهای جهان درمییابیم که کشورهای جهان به دو دسته قوی و ضعیف، ثروتمند و فقیر و منظم و بی نظم تقسیم شده و هیچ کشوری حتی ایران از این قاعده مستثنی نمیباشد. یکی از دلایل و فاکتورهائی که موجب قوی، ثروتمند و منظم شدن کشوری می شود پشتوانه مالی ان کشور می باشد، بعبارتی هرچه قدرت مالی و درآمدهای ارزی کشوری افزایش یابد وضعیت آن کشور از همه نظر در سطح جهانی و در معادلات بینالمللی روبه رشد خواهد گذاشت.
سبزعلیپور اظهار داشت: درآمدزایی و کسب منابع مالی هر کشوری، از راههای گوناگون حاصل میگردد، بطور مثال از طریق فروش منابع معدنی و نفت، صادرات کالاهای غیرنفتی، صدور خدمات فنی و مهندسی، صنعت توریسم و…. اما غالب کشورهای با ثبات و پیشرفته (در زمینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی) در یک مورد با همدیگر مشترک بوده و متقابلاً اکثر کشورهای بی ثبات نیز در مواردی با هم اشتراک دارند.
علیپور با اشاره به اینکه با مطالعه روند فعالیتهای کشورهای با ثبات و رمز موفقیت آنها در زمینه های مختلف به این نتیجه میرسیم که دخالت دولتها در امور اقتصادی و درآمدزایی کشورشان کمرنگ بوده و نقش اصلی را بخشهای خصوصی برعهده دارند، گفت: یعنی دولتها بستر، زمینه و ابزار فعالیت بخشهای خصوصی را مهیا نموده و متقابلاً آنها نیز با سرازیر کردن منابع مالی از طریق صادرات و پرداخت مالیاتهای کلان، دولت و کشورشان را ثروتمند میکنند.
اما دولتهای بی ثبات و غیرپیشرفته، دولتهایی هستند که تمایل دارند تا یک تنه همه کارها را انجام داده و در تمامی زمینه ها فعال باشند و برای فعالیت بخشهای خصوصی خود ارزشی قایل نمیباشند. برخی از کشورهای آفریقایی، خاورمیانه، آمریکای لاتین، آسیای میانه، خاور دور و کشورهای کمونیستی سابق در همین حال و هوا حرکت کرده و سیاست فوق را در امور کشور خویش اعمال مینماید!!
وی با اشاره به تجربه چند کشور از جمله چین یادآور شد: تا زمانیکه دولت چین از اقتصاد بسته پیروی میکرد و زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم نکرده بود علیرغم داشتن جمعیت میلیاردی و وسعت زیاد جزو کشورهای عقب مانده اقتصادی جهان محسوب میشد، اما پس از تغییر سیاست و سپردن امور اقتصادی کشور چین به بخشهای غیردولتی، امروز شاهد ابرقدرتی به نام چین هستیم که تمامی کشورهای پیشرفته و قدرتمند جهان از جمله آمریکا را از قدرت اقتصادی خود به وحشت انداخته است. برخی از کشورهای کمونیستی سابق و اعراب از جمله امارات متحده عربی نیز در این زمینه قابل مثال می باشند.
سبزعلیپور اظهار داشت: مقام معظم رهبری سالهاست که رمز موفقیت اقتصاد ایران و کلید حل مشکلات را دقیق و بخوبی پیدا کرده و به این نتیجه رسیده اند که “تولید” گره گشا و سکوی پرتاب درآمدهای ارزی و ریالی کشورمان میباشد، از همین رو 8 سالی است که تقویت “تولید” و راه اندازی هرچه بهتر “چرخ تولید” را محور “شعار سال” قرار داده اند.
متأسفانه طی سالهای گذشته آنطور که انتظار میرفت به امر “تولید” پرداخته نشد و دولتمردان و غالب مسئولین به اهمیت “گردش چرخ تولید” پی نبرده اند و همین امر موجب شده تا بعضا بجای “رونق تولید” شاهد “رونق دلالی” و رشد قاچاق باشیم و بجای رفع موانع از برابر تولید و تولیدکنندگان و کارآفرینان نیز، شاهد افزایش موانع و بی توجهی به تولید و تولیدکنندگان باشیم که واقعاً جای تأسف دارد که مسئولین به اهمیت فرمایشان رهبری پی نبرده و شعارهای سالها را از قوه به فعل تبدیل ننموده اند!!
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در پایان سخنانش گفت: برای چندمین بار متذکر میشوم که نباید نسبت به “شعار سال” و فرمایشات رهبری و رئیس جمهور بی تفاوت بود و اجرای آنان را نادیده گرفت و کاری کرد که در انتهای سال به کلمه “متأسفانه” برسیم و بگوییم که شعار امسال نیز از قوه به فعل تبدیل نشد!! حضرت آیت اله خامنه ای در پیام نوروز 1401 خودشان به صراحت اعلام فرمودند که اجرای “شعار سال” به این معنا نیست که تعدادی تابلو و بیلبورد در سطح خیابانها نصب کرده و فقط روی سربرگ ادارات و وزارتخانه ها “شعار سال” چاپ شود!! بلکه باید هم و غم تمام مسئولین و دولتمردان اجرای دقیق فرمایشات رهبری باشد تا بیانات ایشان در حرف باقی نماند.