مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک آخرین وضعیت ارائه تسهیلات به واحدهای صنعتی استان کرمانشاه که پیش از وقوع زلزله فعال بودند را تشریح کرد.
محمدحسین مقیسه در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با آخرین وضعیت واحدهای صنعتی استان کرمانشاه پس از زلزله اخیر این استان که منجر به آسیب دیدگی واحدهای مذکور شد، اظهار کرد: هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک تصمیم گرفت تا کمک ویژهای را به واحدهای صنعتی آسیب دیده پس از زلزله کرمانشاه داشته باشد و هر چند ریسک عدم پرداخت توسط واحدهای صنعتی استان کرمانشاه بالا بود اما با توجه به اینکه زلزله به وقوع پیوسته و واحدهای صنعتی با شرایط خاص و ویژهای روبرو هستند، بنابراین صندوق وظیفه خود دید تا نسبت به حل مشکل این واحدهای صنعتی ورود کند.
وی ادامه داد: اولین اقدام صورت گرفته شناسایی تعداد واحدهای فعال آسیب دیده بود. در مورد واحدهای غیر فعال اما میتوانیم در زمان مناسب ورود کنیم چرا که حتی ممکن است با ارائه تسهیلات در زمان کنونی این واحدهای غیرفعال به فضای تولید و عرضه ورود نکند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با بیان اینکه نزدیک به ۵۶ واحد آسیب دیده احصاء شد، گفت: از این تعداد، ۳۲ واحد جهت اخذ تسهیلات مصوبه دریافت کردهاند و ۲۴ واحد دیگر باقی ماند. مالک دو مورد از این ۲۴ مورد فوت کردهاند و دو الی سه واحد دیگر نیز تحت تملک بانکها هستند، دو واحد از آنها در حال تسویه و ورشکستگی هستند و چهار الی ۱۵ واحد دیگر نیز تمایلی برای اخذ تسهیلات ندارند و شاید از توان مالی خود بهره میبرند.
مقیسه افزود: ۳۲ واحد موفق به اخذ تسهیلات از بانک شدند که ۱۴ مورد آنها دارای ضمانتنامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک است که یا از بانکها تسهیلات گرفتهاند و یا در حال مذاکره هستند. بنابراین ضمانتنامه ۱۴ واحد صنعتی به ارزش ۵۸ میلیارد ریال صادر شده و ۱۱ واحد دیگر نیز به مبلغ ۸۲ میلیارد ریال مصوبه صندوق را دارند و در مرحله اجرای طرح هستند، که جمع این واحدها ۲۵ مورد و مبلغ تسهیلات معادل فقره به ارزش ۱۴ میلیارد تومان است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با تاکید بر اینکه بخش عمده واحدهای صنعتی آسیب دیده بر اثر زلزله کرمانشاه که قبلا فعال بوده، حدود ۳۲ است، اظهار کرد: این تعداد واحد به واسطه ضمانت نامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک تامین مالی شدند.
وی ادامه داد: مشکلی که توسط مدیران استان مطرح شد، علی رغم اینکه نرخ کارمزد صندوق عدد بسیار پایینی است، با توجه به شرایط خاص استان قرار بر این شد کارمزدها نیز به صورت اقساطی دریافت شود تا فشاری به واحدهای تولیدی وارد نشود.
به گزارش ایسنا، آذرماه سال گذشته بود که وقوع زلزلههای متمادی در استان کرمانشاه موجب آسیب واحدهای صنعتی و تولیدی واقع در این استان شد. به طور کلی و طبق آمار ارائه شده حدود ۶۰ واحد صنعتی در این استان وجود داشتند که عموم این واحدها بر اثر زلزله نابود و تخریب شدند. حال پس از گذشت چندین ماه از این اتفاق تلخ دستگاههای حمایتی وارد عمل شده و با ارائه تسهیلات و ضمانتهای لازم سعی در بازگشت واحدهای صنعتی استان کرمانشاه به عرصه تولید دارد.